Galleri Visby
Vinterudstilling 2022

VINTERUDSTILLING 2022

11. FEBRUAR - 20. MARTS 2022

DORTE VISBY (KERAMIK)

MORTEN BØGH ANDERSEN (BILLEDKUNST)

PETER MØLLER (BILLEDKUNST)

Udstillingsplakat - Galleri Visby Sommerudstilling 2021 - Helle Bovbjerg (keramik) og Mogens Nielsen (billedkunst)
Morten Bøgh Andersen
Peter Møller
Muffelkrukke af Dorte Visby

Fredag den 11. februar åbner Galleri Visby dørene til årets første særudstilling, der endnu engang sætter spot på billedkunst og keramik i et spændende parløb. Udstillingen byder denne gang på værker af 3 kunstnere, der gennem de sidste 20 år har fulgt hinandens udvikling.

 

De tre kunstnere har længe haft et ønske om at lave en udstilling sammen og dette bliver nu til virkelighed. Udstillingen viser kunstnernes forkærlighed til naturen i samspil med det menneskeskabte, som udtrykkes i deres værker med en rå og dynamisk energi. Peter med sin sanselige streg, Morten sin stoflighed og dybde i rummet og Dorte , der råt arbejder sig ind og ud af de keramiske overflader.

 

Vi skænker et glas vin op til de besøgende til ferniseringen, som foregår fredag den 11. februar kl. 14.00 -16.00. Her vil alle tre kunstnere være til stede og fortælle om deres værker og tankerne bag.

 

Skulle du være forhindret i at besøge udstillingen fysisk, kan du på galleriets facebookside finde albums med billeder af alle udstillingens værker med priser og mål, når udstillingen er åbnet.


Udstillingen kan ses frem til den 20. marts i hele galleriets åbningstid – alle ugens dage kl. 10.00 – 17.00. Du er også altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvis du har spørgsmål eller købsønsker. På galleriets facebookside vil der i forbindelse med udstillingen blive oprettet albums med billeder af alle udstillingens værker med priser og mål. 


Læs mere om de tre kunstnere herunder:

BILLEDKUNST

MORTEN BØGH ANDERSEN / RANDERS

Galleri Visby Vinterudstilling 2022 - billedkunstner Morten Bøgh Andersen

Som autodidakt kunstner har Morten gennem snart 30 år arbejdet med billedkunsten, hvor overflader i bygningsværker, strukturer i sten-sætninger til formationer i sandet/vandet altid har været den store inspiration oversat til hans ”En livs historie” eller ”Refleksion”, som er de mest kendte af hans motiver.


Oversat til værker fortæller de en livshistorie eller giver anledning til refleksion. I værkerne skabes et rum, der spiller sammen med stemninger, lys og skygge. På et enkelt billede har Morten også eksperimenteret med bronze, hvilket giver et helt anderledes udtryk.


Morten har gennem mere end 20 år udstillet herhjemme og i udlandet på flere forskellige gallerier, kunstudstillinger og udarbejdet kunstinstallationer. Desuden har Morten siden 2001 haft sit eget Studio, hvor han arbejder med alt inden for design og arkitektur.


Se mere på www.morten-studio.dk

BILLEDKUNST

PETER MØLLER / RANDERS

Galleri Visby Vinterudstilling 2022 - Billedkunstner Peter Møller

Peter Møller er indehaver af PM-Kunst i Randers – et galleri for moderne dansk kunst inden for maleri, grafik, skulptur og kunsthåndværk.


Til vinterudstillingen hos Galleri Visby udstiller Peter Møller værker fra serien ”Enter the Forest”, som består af en række portrætter, som alle sammen sætter menneske og natur i relation til hinanden.


Værkerne portrætterer gengivelser af stemninger og sindstilstande. Både streg og materialevalg i Peters værker er legende og han eksperi-menterer med brug af kridt, kul og maling.


Se mere på www.pmkunst.dk


KERAMIK

DORTE VISBY / LØNSTRUP

Galleri Visby Vinterudstilling 2022 - Keramiker Dorte Visby

Dorte viser en række nye unikaværker på vinter-udstillingen, der alle er inspireret af de om-givelser, som hun befinder sig i. ”Jeg bor og arbejder helt bogstaveligt på kanten af Vester-havet, direkte på Lønstrup Klint.
Vestkystens karakteristiske sandstrand, klitterne, Rubjerg knudes bjerge af sand, det forblæste plateau over klinten og havets erosion, udgør for mig en mangfoldighed af fortællinger, som jeg fortolker og genfortæller som keramiske udtryk i mine værker”.


Dorte er født i 1968, uddannet pottemager i 1993 og har siden 1998 haft værkstedsgalleri i Lønstrup. Dorte udstiller både i Danmark og udland, og igennem de seneste år har hun således bl.a. udstillet på SOFA i Chicago og New York, Collect i London og på Superbien i Berlin.


Se mere på www.dortevisby.dk