Galleri Visby
Forårsudstilling 2021

FORÅRSUDSTILLING 2021

26. MAR - 16. MAJ 2021

HANS & BIRGITTE BÖRJESON (KERAMIK)

STEEN QUISTGAARD (BILLEDKUNST)

Udstillingsplakat - Galleri Visby Forårsudstilling 2021 - Steen Quistgaard (billedkunst) og Hans & Birgitte Börjeson (keramik)
Galleri Visby Forårsudstilling 2021 - Hans og Birgitte Börjeson (keramik)
Galleri Visby Forårsudstilling 2021 - Steen Quistgaard (billedkunst)

Fra d. 26. marts byder vi foråret indenfor i Galleri Visby med en sand farvefest af en særudstilling. Til dette års Forårsudstilling har vi nemlig æren af at kunne præsentere keramik af Hans & Birgitte Börjeson (Fulby Keramik) smukt akkompagneret af malerier af Steen Quistgaard. 


Vi skænker et glas vin op til de besøgende på åbningsdagen for udstillingen. Vi tager selvfølgelig alle nødvendige forholdsregler ift. Covid-19 og sørger for at vi ikke bliver for mange i udstillingslokalet ad gangen.


Udstillingen løber frem til d. 16. maj, og kan opleves i hele galleriets åbningstid - alle ugens dage kl. 11-17. Du er også altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvis du har spørgsmål eller købsønsker. På galleriets facebookside vil der i forbindelse med udstillingen blive oprettet albums med billeder af alle udstillingens værker med priser og mål. 


Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021
Galleri Visby Forårsudstilling 2021

KERAMIK

HANS & BIRGITTE BÖRJESON / FULBY KERAMIK

Det dansk-svenske makkerpar, Hans og Birgitte Börjeson, har arbejdet sammen om deres keramik i imponerende 58 år. Deres værksted er beliggende i en gammel skole i landsbyen Fulby (ved Sorø), som også lægger navn til deres keramiske alliance.


Denne form for arbejdsparløb tillige med det at navngive keramikken efter dens geografiske oprindelse, har en lang tradition indenfor pottemagerfaget - ikke mindst i Cornwall i England – et område berømt for keramikproduktion gennem århundreder. Det var hér Hans og Birgitte mødte hinanden i sin tid, mens de begge arbejdede hos Harry og May Davis, der selv udøvede denne tradition under navnet ’Crowan Pottery’.  


Ud over en forkærlighed for traditioner, signalerer denne Fulby-stemplet også noget andet vigtigt: nemlig at det er uinteressant at kende den præcise arbejdsfordeling i produktionen. Dog er det ikke nogen hemmelighed at det sædvanligvis er Hans, der står for de mest krævende drejeopgaver, og Birgitte for dekorationen - en hovedregel, som parret dog ikke er blege for at afvige fra. Både idéudvikling og problemløsning – både af teknisk og kunstnerisk karaktér – foregår i fællesskab.


De fleste, der kender til Fulby-keramik, vil nok først og fremmest forbinde det med saltglaseret stentøj - en brændingsteknik parret har perfektioneret, siden de brændte den første saltovn i begyndelsen af 80’erne. Også i formgivningen er der tydelige karakteristika, og således er Hans og Birgitte måske allermest kendt for deres kander, der også går under navnet ’lystige koner’, på grund af deres umiskendelige menneskelige træk.  


Hans og Birgittes livsværk spænder dog bredt, og bagkataloget dækker, ud over produktionen af brugskeramik, også over store, monumentale udsmykningsopgaver og masser af unikaværker - det hele på et niveau som har cementeret deres plads i keramikkens historie både i Danmark og udlandet.


Se mere på www.fulby.com

BILLEDKUNST

STEEN QUISTGAARD

Billedkunstner Steen Quistgaard er lidt af en visuel multi-medie-mand, i ordets reneste forstand.Ud over sin mangeårige baggrund indenfor grafisk design og fotografi, arbejder han nemlig også med maleri – både digitalt og den helt ’gammeldags’ slags med pensel på lærred.


Steen Quistgaards malerier er fulde af saft og kraft. De er farvestærke og livsglade, og udtrykker den berusende fornemmelse af at leve livet nu og her. Med en lys og klar farvepalet afspejler malerierne kunstnerens oplevelser i livet og i verden – og, vigtigst af alt, de følelser et gyldent øjeblik kan vække i én, poetisk gengivet i farver og former med store, spontane penselstrøg.


Man slapper instinktivt af i selskab med Quistgaards billeder. Mest af alt fordi han ikke søger at opnå andet end glæden - ved farven, ved fladen, der lever og de spor, der giver fortællingen muligheden for at stå tilbage. Quistgaards motiver stammer fra rejser og oplevelser, både i verdens fjernere hjørner, men også i Quistgaards hjemlige omgivelser.

De malerier, han medbringer på Galleri Visbys Forårsudstilling skildrer således både øjeblikke fra rejser i Frankrig, Kroatien, Rusland og Vietnam, og forskellige steder i Danmark, hvor han holder af at være (Lønstrup, Nørlev Strand, Lolland, Bornholm og København). Som beskuer står man tilbage med oplevelsen af at lykken har sin farve ligegyldigt om man finder den i Rusland eller ved Vesterhavet.


Se mere på www.quart.dk