Galleri Visby
Efterårsudstilling 2021

EFTERÅRSUDSTILLING 2021

8. OKTOBER - 31. DECEMBER 2021

BENTE BROSBØL HANSEN (KERAMIK)

GAIA ARMYRANTIS TRAMPEDACH (BILLEDKUNST OG SKULPTUR)

Vi slutter årets særudstillingsprogram i Galleri Visby af på toppen! Vi har nemlig glæden af endnu engang at byde velkommen til keramiker Bente Brosbøl Hansen, 20-foldig regerende verdensmester i drejning,  som vi denne gang har sat sammen med et ungt kunstnertalent, nemlig Gaia Trampedach fra Bornholm, som nogen nok vil kunne genkende fra TV-programmet 'Danmarks Bedste Portrætmaler' på DR1.


Vi indbyder til fernisering på åbningsdagen, fredag d. 8. oktober kl. 14 - 16, hvor der vil være mulighed for at hilse på de to kunstnere, opleve udstillingen og nyde et glas vin. 


Udstillingen løber frem til d. 31. december, og kan opleves i hele galleriets åbningstid - alle ugens dage kl. 11-17. Du er også altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvis du har spørgsmål eller købsønsker. På galleriets facebookside vil der i forbindelse med udstillingen blive oprettet albums med billeder af alle udstillingens værker med priser og mål. 


Læs mere om de to kunstnere herunder:

KERAMIK

BENTE BROSBØL HANSEN / SKÅNE

Galleri Visby Sommerudstilling 2021 - keramiker Helle Bovbjerg

Bente Brosbøl Hansen (f.1961) er en enestående dansk  kunst-håndværker, og hendes keramiske værker er i en klasse for sig.  

Hendes formsprog og stringente mønsterdesign går op i en højere enhed, og er noget af det, der gør hende til noget helt særligt. Hendes vaser, krukker, æsker og skåle er holdt i afdæmpede farver med levende, grafiske mønster-dekorationer, som Bente Brosbøl vælger, designer og tilpasser til hver enkelt værk. Mange af mønstrene har deres oprindelse tusinder af år tilbage i Islamisk, japansk og antik romersk kultur. Resultaterne er både tidløse og samtidigt ultramoderne.


Glaseringsteknikken er meget præcisions- og tålmodighedskrævende, og den gennemførte håndværksmæssige dygtighed i både formgivning og dekoration efterlader beskueren overvældet over den smukke, enkle og alligevel sofistikerede keramiske verden, hun præsenterer os for.


Til udstillingen i Galleri Visby medbringer Bente Brosbøl en række nylavede værker i varierende størrelse, mønster og udformning.


Bente Brosbøl Hansen er uddannet fra Birkerød Pottemageri i 1982, og har siden da levet af sin keramik, bl.a. som frihåndsdrejer for Royal Copenhagen. Og så kan hun prale af titlen som regerende 20-foldig verdensmester i teknisk drejning. I dag driver Brosbøl Hansen sit eget værksted på Söderåsen i Skåne, hvor hun har været bosat i 26 år.

BILLEDKUNST OG SKULPTUR

GAIA ARMYRANTIS TRAMPEDACH

/ BORNHOLM

Galleri Visby Sommerudstilling 2021 - Billedkunstner Mogens Nielsen

Det klinger ikke helt rigtigt at kalde Gaia Trampedach (f. 1995) for et nyt ansigt på den danske kunstscene, for trods sin unge alder, så har hun været i gang med sit kunstneriske virke længe. Og skønt kunsten løber i hendes årer, som efternavnet måske afslører, så er Gaia altså helt sin egen.


Gaias motivverden er en udforskning af menneskets krop og sind, vores omgang med hinanden og naturen, ofte skildret som biologiske mutationer hos dyr og mennesker i form af . Ved hjælp af bl.a. sin glimrende anatomiforståelse formår hun at gengive sine vanskabninger med en æstetisk sensitivitet, der giver værkerne en urovækkende og kontrastfyldt skønhed. Udtryksformen er nysgerrig og foranderlig, og hun bevæger sig ubesværet mellem forskellige teknikker og medier som fx tegning, maleri og skulptur.


Til udstillingen i Galleri Visby medbringer Gaia Trampedach værker fra serien Evolution, som nysgerrigt undersøger en fremtid hvor menneskelig evolution bliver en sammensmeltning mellem mennesker, dyr, natur, maskiner og sci-fi elementer til groteske kimærer og cyborgs. Vi møder en kompleks verden, med dele af instinkt, teknologi og følelse.  Serien af værker strækker sig over tegninger og skulpturer skabt i samarbejde med kunstnerens mor Charlotte Trampedach.


Efter en 3-årig kunstnerisk uddannelse i Jylland, bragte Gaia Trampedach sine evner, med både den klassiske tegneskole og det mere eksperimenterende virke, med tilbage til Bornholm, hvor hun i 2017 etablerede sit atelier i Østermarie. Her begyndte hun for alvor at male og udvide sit kunstneriske univers. Gaia har siden 2018 undervist i croquis-tegning i sit atelier, og derudover har hun både haft undervisningsforløb for børn på Bornholms Billedskole i Rønne og på Oluf Høst museet i Gudhjem. Udover udstillinger på både Bornholm og fastlandet, har Gaia også medvirket i DR1’s program Danmarks Bedste Portrætmaler i 2019, og flere af TV2 Bornholms programmer.


Læs mere på: https://gaiatrampedach.dk/