Galleri Visby
Høstudstilling 2023

HØSTUDSTILLING 2023

11. AUGUST - 8. OKTOBER 2023

JENS HOSTRUP (KERAMIK)

MELAINE CHRISTENSEN (BILLEDKUNST)

Krukke af Jens Hostrup - høstudstillingen i Galleri Visby
Rosa bjerge af Melaine Christensen - høstudstillingen i Galleri Visby

Galleriets høstudstilling byder i år på keramik af Jens Hostrup og billedkunst af Melaine Christensen. Udstillingens titel er Fornemmelse af Forbundethed og netop følelsen af forbundethed er essentiel for menneskets trivsel. En følelse der opstår, når vi mennesker føler os som en del af noget større, og det er netop denne følelse og denne samhørighed Melaine forsøger at male frem i sine billeder og som også sker, når to kunstnere som Melaine Christensen og Jens Hostrup supplerer hinanden på smukkeste vis, som er tilfældet i denne udstilling.

 

Vi indbyder til fernisering på åbningsdagen for udstillingen, fredag den 11. august kl. 14 - 16. Her kan I hilse på begge kunstnere og nyde et glas vin og en lille snack i galleriet. Endvidere kan I opleve et musikalsk indslag med Jens Hostrup på saxofon og Finn Christensen på guitar.

 

Udstillingen kan opleves frem til den 8. oktober i hele galleriets åbningstid: søndag - tirsdag fra kl. 10-16 og onsdag - lørdag fra kl. 10-17. Vi kan naturligvis altid kontaktes på telefon eller mail, hvis du har spørgsmål eller købsønsker. På galleriets facebookside oprettes der omkring udstillingsstart albums med billeder af alle værker med priser og mål. 

Udstillingsplakat høstudstilling 2023

KERAMIK

JENS HOSTRUP / SLETTESTRAND

Galleri Visby - Høstudstilling 2023 - keramiker Jens Hostrup

Til dette års høstudstilling er vi så heldige, at keramiker Jens Hostrup vender tilbage i galleriet med en smuk udstilling af sit raku-keramik.


Raku betyder rendyrket nydelse og det er præcis, hvad Jens Hostrups keramik er. Jens har arbejdet med raku siden 1972 og han mestrer den gamle japanske teknik på et virkelig højt niveau.  Jens er fascineret af det enkle formsprog og arbejder primært med de klassiske urformer, som han skaber på imponerende vis med farver, der emmer af liv og sanselighed. 


Det usædvanlige ved Jens Hostrups keramik er, at det er mere porcelænsagtigt og ikke så groft, som raku-keramik normalt er, da han sliber formerne helt glatte både udvendigt og indvendigt. Emnerne bliver brændt i en gasovn, inden de placeres i tønder med halm, som resulterer i de fineste krakeleringer i glasuren.


Jens’ største inspirationskilde stammer fra morforældrenes hjem i England. Hans morfar var læge og havde en del asiatiske patienter, fra hvem han fik mange gaver i form af keramik og andre kunstværker, som prydede hjemmet. Desuden blev Jens ofte passet af en keramiker som barn.

BILLEDKUNST

MELAINE CHRISTENSEN / DOLLERUP

Galleri Visby høstudstilling 2023 - billedkunstner Melaine Christensen

Melaine Christensen er en af galleriets faste billedkunstnere, og til dette års høstudstilling medbringer hun en række skønne malerier inspireret af et rosa bjerg på Sicilien, af spejlinger i vand og sommerlys, et ørkenland og et udvalg af nogle mindre billeder – alle lavet specielt til denne udstilling og alle inspireret af naturen.


For Melaine er naturen en uudtømmelig inspirationskilde. Naturen er med al sin skønhed, urkraft og voldsomhed en væsentlig del af livet og samtidig er det en påmindelse om, at vi skal værne om denne natur. Melaine om hendes malerkunst:


’At male er blevet en nødvendighed for mig.
Livsglæden ligger gemt i legen
med farvernes magi
og naturens ornamenter
i flow og fordybelse
i selvforglemmelses tempel.
En måde at bevare min
fornemmelse af forbundethed på.
Forbundet med Naturen og Universet.’


Melaine Christensen har base i Dollerup Bakker ved Viborg og i sær om sommeren tilbringer hun meget tid på Læsø. Hun har rejst meget i de nordiske lande og især Lofoten er besøgt mange gange, men også blandt andet Sicilien i Italien drager Melaine og giver inspiration.