Galleri Visby
Michael West
Galleri Visby kunstner - Michael West - knive

MICHAEL WEST


Michael West er en markant og internationalt anerkendt dansk knivmager, kendt for sit moderne tidløse nordiske design. Knivene fra hans hånd er unikke - næsten organiske i deres form, med meget gennemførte linjer. Knivene er et stykke unikt kunsthåndværk, der kombinerer glæden ved sublimt håndværk med funktionalitet og æstetisk finesse.


Forarbejdningen er helt perfekt, hvilket specielt imponerer sammen med et andet af Michael Wests kendetegn: sølvarbejde på både knive og skeder. Klingerne slibes af højteknologisk pulverstål, som har en ekstrem finkornet og ren struktur. Stålet kombinerer hårdhed og slidstyrke med fleksibilitet og sejhed på overlegen vis, og overgår dermed de fleste andre ståltyper.


Til skæfte og skeder anvendes kun eksklusive naturmaterialer, der fuldender glæden ved det excellente håndværk. Bliv ikke forbavset over at se stød- og kindtænder fra mammut, halvædelsten og fossiler, såvel som eksotiske træsorter og forskellige ædelmetaller, ofte i overbevisende kombinationer.


Michael Wests knive fremstår som en helhed hvor linjer, form, og materialer skaber en naturlig balance, spænding og sammenhæng. Det mangeårige arbejde med at raffinere det enkle og æstetiske udtryk i knivene har ført til international anerkendelse, og Michael West har ved både danske og internationale knivshows modtaget en række præmier og priser for sit arbejde. Som den første skandinav nogensinde, har Michael West fået en kniv på forsiden af ”bibelen” for knive, Blade Magazine's årsskrift, ”Knives 2019”


Senest har Michael West føjet en ny linje af køkkenknive - ”Cutting Edge” til sit repertoire.
Nyd knivene fra Westknives - Design on the Edge.


Her er et link til Michaels hjemmeside

Udvalgte værker