Vinterudstilling 2021

VINTERUDSTILLING

15. JAN - 21. MAR 2021

Vinterudstilling 2021 - Christine Urfe Bendt og Anne Risum

'ART CAN NOT BE CANCELLED'


Mens meget af verden er gået i dvale, og tilværelsen kan synes modløs og grå, så trives kunsten i bedste velgående og vælder frem som små syregrønne spirer, der laver revner i asfalten.


Kunstnere har ofte en enestående evne til at hente drivkraft i de stemninger og begivenheder, som bremser os andre, og det gælder ikke mindst for keramiker Christine Urfe Bendt og billedkunstner Anne Risum - de to kunstnere vi har inviteret til at åbne ballet med årets allerførste særudstilling i Galleri Visby. Fælles for de to kunstnere er nemlig bl.a. at de begge medbringer værker, som de har fremstillet under lockdown’en. Der er lagt i støbeskeen til en kraftfuld udstilling, som både byder på skæve eksistenser og keramiske abstraktioner i særklasse.


Oprindeligt skulle udstillingen åbne med fernisering d. 15. januar, og det bliver af gode grunde ikke muligt. Vi håber på at kunne vise udstillingen i fysisk form inden længe, og vi kommer selvfølgelig med en udmelding om dette, så snart vi kan. I mellemtiden gør vi klar til at præsentere udstillingen online på alle tænkelige måder. Vi håber at I vil følge med bag skærmene - som Anne Risum siger: ‘Art can not be cancelled’!


Udstillingen er sat til at vare frem til d. 21. marts, og vi håber stadig på at meget af denne periode kan foregå med åbne døre. Selvom vi fortsat holder galleridørene lukket, er I altid velkommen til at henvende jer med spørgsmål eller købsønsker.


Læs mere om de to kunstnere og de værker, de hver især har med på udstillingen, herunder:


KERAMIK

CHRISTINE URFE BENDT

Keramiker Christine Urfe Bendt (f. 1968), er tilknyttet som underviser på Aarhus Kunstakademis keramiske linje, hvor hun selv dimitterede fra i 2017. Hun har solgt sine værker til bl.a. Aarhus kommune og har deltaget på flere censurerede udstillinger gennem de seneste år. I 2018 modtog hun ’Talent 2018’-legatet fra Statens Kunstfond Hun har bidraget med flere udsmykningsopgaver i det offentlige rum, bl.a. projektet ’Mindmap’ til Dokk1 i Århus. CUB har desuden fået tildelt en værkstedsplads på Århus Kommunes kunstnerværksted Den Blå Hest fra 2017 – 2023.


I de uger hvor Danmark lukkede ned, måtte CUB afbryde et residensophold og søge hjem i tidsubestemt isolation. Hun medbragte pakker med forskelligt ler, og da hun intet værktøj havde til rådighed på sit ”hjemmekontor” måtte hun omlægge og genopfinde sin kunstneriske praksis. Det vigtigste værktøj blev hånd, tålmod og åbenhed. Hun begyndte at bygge skulpturer op ved at rulle små lerpølser på et fugtigt underlag, lægge dem mod hinanden og glatte overgangen med tommel og pege i en rytmisk bevægelse, mens hun langsomt drejer emnet om sin egen akse - en teknik vores forfædre og de oprindelige folk har mestret gennem årtusinder, men som for CUB er ganske ny.


Til udstillingen i Galleri Visby medbringer CUB således bl.a. serien ”Timeglas”, som består af 7 høje håndmodelerede unikaskulpturer på 65-75 cm, hvis komposition tilsammen danner et system af negative rum. Værket tager afsæt i den fysiske håndgribelige tid som manifesterer sig via digitale tal på en IPhone, solens vandring over himlen eller sandkorn der drysser i timeglassets talje. Og i den abstrakte tid, som ikke kan indhentes eller holdes fast og som står stille, når man vender opmærksomheden mod noget og giver sig hen - men også den tid, som dræber eller slås ihjel når krisen rammer. Skulpturerne er ikke kun abstraktioner over den fysiske repræsentation af et timeglas. De er fortolkninger af tidens indflydelse på mennesket og de rum som opstår når vi indgår i relationer på tværs af alder, køn og farve.


Foruden timeglassene udstiller hun en række individuelle værker i sort skulpturler, ligeledes fremstillet med dogmet om ikke at benytte værktøj, blot håndens værk, lerets rå nøgenhed, varsomt glittet og kun brændt én gang. Her har hun ladet sig inspirere af objekter fra badeværelset og bl.a. skabt abstraktioner over parfumeflakoner. Disse objekter har karakter af små væsner eller organlignende afarter, og fortæller om CUB’s altid boblende nysgerrighed efter at finde lerklumpens iboende væsen.


Skulpturerne er, som vi mennesker, rykket sammen i sociale bobler og afstanden levner fortælling i stedet for tomhed.


Se mere på www.cubendt.dk

BILLEDKUNST

ANNE RISUM

Billedkunstner Anne Risum (født 1971 i Vonge, Danmark) arbejder i et billedunivers som har rod i en forkærlighed for skæve eksistenser, eller, som hun kalder dem, ”The Lucky People” - cirkusartister, nomadefolk, alskens minoriteter - mennesker, der falder udenfor normen.

Med skæve vinkler og perspektiver, og ofte med et grafisk udtryk, formår Anne Risum at mane historier, skæbner og øjeblikke frem på lærredet i sine oliemalerier. Stilen er naturalistisk og figurativ, genren er surreal realisme. Teknisk arbejder Anne Risum i mange tynde lag, som på smukkeste vis også afspejler lagene i de mennesker, der optræder i de historier, som udspiller sig på lærredet.

For det er netop mennesker med mange lag der interesser og udfordrer Anne Risum. Mennesker der har taget livsvalg fra hjertet og ikke fornuften. The Lucky People er ikke heldige, fordi de har vundet i lotto eller er født med en sølvske i munden, men fordi de har fundet deres talent og haft modet til at udleve det, og fordi de repræsenterer en anden verden som er usynlig for de fleste.


Naturen som omgiver Anne Risum i det daglige i skoven hvor hun bor med sin familie, spiller ligeledes en stor rolle i hendes billeder, hvad enten det er farverne, perspektivet eller selve baggrunden.


Anne Risum er oprindeligt uddannet grafiker fra Grafisk skole og Freie Kunstschule Hamburg, og sidenhen er oliemaling på lærred blevet hendes foretrukne udtryksmedie. Som maler har hun deltaget i masterclasses ved forskellige anerkendte kunstnere som Tine Hind, Maria Torp og Camilo Artes (Portugal). Hun har deltaget på flere censurerede udstillinger I Danmark og på udstillinger I New York, Berlin, London og Strasbourg. 


Se mere på www.annerisum.bigcartel.com

KOMMENDE

UDSTILLINGER

Kommende særudstillinger i Galleri Visby: Fra d. 2. oktober til d. 31. december 2020 kan du opleve Galleri Visbys efterårsudstilling med keramiker Ulla Sonne og billedkunstner Poul Esting.

15. JAN 2021

VINTERUDSTILLING

Christine Urfe Bendt (keramik)

Anne Risum (billedkunst)

26. MAR 2021

FORÅRSUDSTILLING

Hans & Birgitte Börjesen (keramik)

Steen Quistgaard (billedkunst)

21. MAJ 2021

SOMMERUDSTILLING

Nils Huang (keramik)

Mogens Nielsen (billedkunst)

VIRKSOMHEDENS ANDRE SIDER

NYHEDSBREV

Har du lyst til at blive opdateret om vores særudstillinger, nye kunstnere og arrangementer? Så kan du tilmelde dig Galleri Visbys nyhedsbrev. Klik her for at finde tilmeldingsformularen.


KONTAKT

Tlf: +45 98 96 06 61

Mail: gallerivisby@gmail.com

Mårup Kirkevej 62, Lønstrup                        9800 Hjørring

CVR-nr.: 20021802

ÅBNINGSTIDER


Hverdage kl. 11-16

Weekender kl. 11-17


© Copyright. All Rights Reserved.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend