Galleri Visby
Sommerudstilling 2024

SOMMERUDSTILLING 2024

31. MAJ - 4. AUGUST 2024

LONE BORGEN og STEPHEN PARRY (KERAMIK)

JETTE WISTOFT NOYES (BILLEDKUNST)

Sommerudstilling 2024 - Lone Borgen og Stephen Parry
Maleri af Jette Wistoft Noyes - sommerudstilling 2024
Udstillingsplakat sommerudstilling 2024

Vi er glade for at kunne invitere jer til en særlig fernisering den 31. maj fra kl. 14-16, hvor vi vil præsentere sommerens separatudstilling med en fusion af talentfulde kunstnere fra både Danmark og England.

I samarbejde med keramikerne Lone Borgen fra Århus, Stephen Parry fra Norfolk, England, og billedkunstner Jettes Wistoft Noyes, Vendsyssel, har vi skabt en unik udstilling, der udforsker kontrasterne mellem deres forskellige kunstneriske udtryk.


Til ferniseringen den 31. maj byder vi naturligvis på et glas vin og en lille snack. Udstillingen kan ses i galleriet frem til den 4. august.

På galleriets facebookside vil der i forbindelse med udstillingen blive oprettet albums med billeder af alle værker med priser og mål. 

Sommerudstilling 2024 - Lone Borgen
Sommerudstilling 2024 - Stephen Parry

KERAMIK

LONE BORGEN/ ÅRHUS  STEPHEN PARRY/ UK

Stephen Parrys egne produktioner er brændefyrede keramiske værker, hvor han via ild og aske opnår en rå og unik overflade. I kontrast hertil arbejder Lone Borgen med farverige og detaljerede værker, der er kendetegnet ved flere lag af glasurer, grafiske tryk og brugen af guld.

 

På denne udstilling har de to kunstnere forenet deres individuelle kvaliteter og skabt et nyt udtryk, der hylder den håndværksmæssige tradition i keramik-faget samtidig med, at det fortæller moderne historier gennem grafiske elementer. I den nye grafiske teknik kan tegninger og fotos trykkes med porcelænsfarver, som så kan brændes med ned i glasuren.

 

Stephen Parry og Lone Borgen lærte hinanden at kende for 50 år siden på Croydon College of Art i England, hvor de afsluttede uddannelsen i 1976. Allerede under uddannelsen, havde de et stærkt arbejdsfællesskab omkring keramikken og 30 år senere blev dette samarbejde altså genoptaget.

BILLEDKUNST

JETTE WISTOFT NOYES / VENDSYSSEL

Galleri Visby sommerudstilling 2024 billedkunstner Jette Wistoft Noyes

Vi er også begejstrede for at præsentere billedkunstner Jette Wistoft Noyes, hvis malerier er inspireret af den smukke natur omkring Lønstrup. Jette arbejder med maleri, hvor hun bruger stoflighed, farver, komposition, kontraster, rytmer og bevægelse til at skabe lag på lag i billedets udtryk. Jettes værker til denne udstilling handler om den evige omformning af materialet, der foregår, når havet og vinden rammer land. Inspirationen er fra området omkring Rubjerg Knude. Disse temaer rummer uudtømmelige muligheder for at eksperimentere med rum, materialer, formater og farver.


Historien bag Jettes værker starter allerede i hendes barndom og oplevelser, der har sat sig fast i hendes erindring, især fra området omkring Rubjerg Knude. Jette har boet og arbejdet mange forskellige steder både i Danmark og i udlandet og bor nu i Vendsyssel. Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i Århus og National College of Art and Design, NCAD i Dublin.