Galleri Visby
Karin Lykke Groth


Karin Lykke Groth

BILLEDKUNST - AKVAREL


Galleri Visby kunstner - Katja Kreiner - pileflet

Akvarel har altid været Karin Lykke Groths foretrukne udtryksform, og for hende holder legen med vand, pensel, pigment – og mere vand! – aldrig op.  Akvarel er en levende teknik, som Karin mestrer til fulde. Inspireret af pigmenternes frie leg og bevægelse i vandet,  udfordrer hun konstant materialet og eksperimenterer med nye teknikker og farvekompositioner. Det giver værkerne et ekspressivt udtryk, som sjældent ses så vellykket i akvarel. Særligt imponerende er Karin Lykke Groths mestring af de helt store papirformater – ”elephant size” på 1 x 1,5 m eller større – en utraditionel udfordring, som også kræver et stort fysisk overskud af kunstneren!


Naturen og landskabet er en tilbagevendende kilde til inspiration for Karin Lykke Groth. Det som giver motiverne deres nerve, er hendes evne til at indfange lys, farver og stemninger – i særlig grad fra de nordiske og arktiske klimaer, der matcher hendes temperament bedst -  hvor der er højt til loftet, og langt til horisonten! Mange af hendes studierejser og arbejdsophold har således været og er i Norden, senest Lofoten og Alta i Nordnorge, Island og Færøerne.


I Galleri Visby kan du bl.a. opleve en række af Karins akvareller med “vinternotater” og stemningsbilleder fra hendes arbejdsophold på Slettingen Refugium. I de mest naturskønne omgivelser midt i indlandsklitterne og ved Nørlev Strand, lod hun stilheden, roen og inspirationen indfinde sig. Det blev til mange, mange, daglige traveture med skitseblokken i klitter, langs stranden, gennem plantager og ad landeveje. Her gav hun sig motiverne i vold, nåede ind til sin allerinderste, følsomme kerne - og genfandt vårlyset i vintermørket. Disse billeder med ganske lokale motiver er fyldt med kontraster - mellem lys og mørke, blødt og hårdt, koldt og varmt, skarpt og diffust. Som i selve livet bor lyset jo lige netop i mørket: Modgang, sorg og dystre perioder giver en nødvendig kontrast til de lette, lyse og lykkelige øjeblikke.


Alle Karin Lykke Groths akvareller er udført med lysægte kunstnerfarver på syrefrit Arches akvarelpapir.

 

Karin Lykke Groth (f. 1967) er uddannet fra Kunstakademiet i København 1986 – 1994, med efterfølgende undervisning i moderne akvarelteknik på Gerlesborgsskolan i Sverige. Hun har en omfangsrig og mangeårig udstillingsaktivitet i gallerier og kunstforeninger, og tilbyder derudover kurser i moderne akvarelteknik.


Du kan læse mere om Karin Lykke på hendes hjemmeside: www.karinlykke.dk og følge hende på facebook: www.facebook.com/karinlykkeart

Værker