Galleri Visby
Sommerudstilling 2021

SOMMERUDSTILLING 2021

21. MAJ - 1. AUGUST 2021

HELLE BOVBJERG (KERAMIK)

MOGENS NIELSEN (BILLEDKUNST)

Udstillingsplakat - Galleri Visby Sommerudstilling 2021 - Helle Bovbjerg (keramik) og Mogens Nielsen (billedkunst)
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021
Galleri Visby Sommerudstilling 2021

Galleri Visbys Sommerudstilling byder i år på værker fra to kunstnere, der hver især udviser en særlig indfølingsevne overfor deres inspirationskilder, og en forkærlighed for menneskets signaturer i de industrielle og naturlige miljøer - Mogens Nielsen med sine hyperrealistiske malerier og Helle Bovbjerg med sine poetiske, keramiske parafraser. 


Vi skænker et glas vin op til de besøgende på åbningsdagen for udstillingen. Vi tager selvfølgelig alle nødvendige forholdsregler ift. Covid-19 og sørger for at vi ikke bliver for mange i udstillingslokalet ad gangen.


Udstillingen løber frem til d. 1. august, og kan opleves i hele galleriets åbningstid - alle ugens dage kl. 11-17. Du er også altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvis du har spørgsmål eller købsønsker. På galleriets facebookside vil der i forbindelse med udstillingen blive oprettet albums med billeder af alle udstillingens værker med priser og mål. 


Læs mere om de to kunstnere herunder:

KERAMIK

HELLE BOVBJERG / VIBORG

Galleri Visby Sommerudstilling 2021 - keramiker Helle Bovbjerg

Helle Bovbjerg er født i København i 1965, og har siden 1993 boet og arbejdet på den Jyske højderyg i landsbyen Lysgaard syd for Viborg.

 

Til udstillingen i Galleri Visby viser Helle Bovbjerg en blanding af skulpturelle arbejder og funktionelle værker. Bl.a. en serie 'Yunomi' - hverdagskop på japansk - en kop, der er smal og høj med en lille fod. Alle kopper har indarbejdet spændene strukturer og overflader, nærmeste tredimensionale ‘vægge’ på koppens side, så hver kop nærmest er et stykke grafik, maleri eller skulptur i sig selv.

Ligeledes viser hun en serie Flower Power vaser, der er fantastiske at sætte blomster i. Her dannes fortsættelsen af en åben skål med en florlet åben gitterstruktur, hvor vandspejl og blomsterstilke ses igennem gitteret. Gitteret er skabt mens leret var helt blødt, det fornemmes tydeligt i udtrykket på vasen. Haveinspirationerne i Helles værker ses stadigvæk, og hun viser en serie nye pullerter og skulpturer, inspireret af havnemiljøer.

 

Med forbilleder i den engelske keramik, gik Helle Bovbjerg tidligt vejen mod keramikken og har mere end 30 års erfaring i det keramiske felt. Efter et år med tegning og grafik på Århus Kunstakademi, blev hun uddannet på Designskolen i Kolding 1990. Herefter har hun gjort Artist in Recidence ophold på bla. Svanekegården, Banff Center for the Arts, Canada, og International Ceramics Studio, Ungarn. Gennem hendes tid på Bornholm fik hun kendskab til kunstneren Ben Nicolson, som er en tydelig inspirationskilde i hendes abstrakte formforståelse og udtryk. Hendes store interesse for japansk kultur arkitektur og industrielle havne afspejler ligeledes hendes arbejder. Klitgården refugium er stedet, hvor hun de senere år har været tiltrukket af samspillet og dialogen med de øvrige forskere, teoretikere og kunstnere, der opholder sig på stedet. Her har hun udviklet sine karakteristiske havneskulpturer.

Helle Bovbjerg er gæsteunderviser på Skals Højskole for Design og Håndarbejde. Senest har hun udviklet en serie funktionelle værker til Skovgaard Museet i Viborg med inspiration fra Suzette Holten Skovgaard. Her er ses også hendes stærke og tydelige formforståelse, og karakteristiske overflader og intense glasurarbejde.


Se mere på: https://hellebovbjerg.dk/

 

BILLEDKUNST

MOGENS NIELSEN / HOBRO

Galleri Visby Sommerudstilling 2021 - Billedkunstner Mogens Nielsen

Tekst af:

Karin Lykke Waldhausen

Mag. art.


Mogens Nielsen er en fabelagtig maler med en teknisk og håndværksmæssig kunnen, der imponerer og forfører betragteren.


Han er selvlært og debuterede i 1983 på Kunstnernes Sommerudstilling og senere på et utal af andre censurerede og kuraterede udstillinger. Mogens Nielsen har sin helt egen malemåde, men man kan sige, at han lægger sig i traditionen fra pointillismen, hvor malerierne er bygget op af små bitte prikker. Impressionismen, fordi lyset på billedfladen har stor betydning for motivets fremtræden og hyperrealismen, fordi Mogens Nielsen blander farverne på paletten, inden de bliver sat på lærredet, så resultatet nærmest er fotografisk.


Motiverne findes ikke i virkeligheden – ikke helt – for Mogens Nielsen bearbejder det fotografiske udgangspunkt digitalt inden det projiceres op npå lærredet og så maler han i ét take, der er ingen fortrydelsesret. Det skal sidde første gang ellers duer det ikke, mener han.


Motivkredsen er mennesket – men ikke som figur og skikkelse – det er de ting vi har skabt, der interesserer Nielsen: Bygninger, skibe, transportmidler, maskiner, små ting og sager. Intet er for småt eller ubetydeligt til at blive undersøgt ned til mindste partikel. Alle de ting, som mennesket producerer og lægger ud som signaturer i landskabet og som landskabet overtager igen, når de kasseres eller får lov til at stå og forfalde. Maleriernes egentlige motiv bliver således forgængelighed, nedbrud og naturens generobring af materialerne.


Ud af denne fortælling om det forgængelige menneske og dets artefakter, skaber Mogens Nielsen billeder af stor skønhed, der går dybt i den æstetiske sansning, maner til stilhed, eftertænksomhed eller bare ren nydelse af skønheden.


Se mere på: http://www.jemo-art.dk/