Galleri Visby
Om os

OM OS

OM GALLERIET  Galleri Visby præsenterer kunst og kunsthåndværk på internationalt niveau fra en lang række forskellige udstillere indenfor kategorierne keramik, billedkunst, træ, pileflet og tekstil, samt et udvalgt af bjesk fremstillet på lokale urter. Udover galleriets faste udstillere, vises der året rundt skiftende særudstillinger.     Vi ønsker at vise spændvidden indenfor dansk og internationel keramik, og at præsentere det ypperligste indenfor kunsthåndværk.  Dorte Visby har som keramiker en bred ustillingsaktivitet, og det er bl.a. erfaringer herfra, hun trækker på, når hun vælger udstillere til galleriet. Fælles for alle udstillere er, at de selv står for hele processen omkring værkerne, fra idé til udførelse. Der er derfor et klart fokus på håndværksmæssig kunnen og udtryk.

© photo af Dorothea Maria Schwab


OM GALLERIET

Galleri Visby præsenterer kunst og kunsthåndværk på internationalt niveau fra en lang række forskellige udstillere indenfor kategorierne keramik, billedkunst, træ, smykker, pileflet, læder og tekstil, samt et udvalgt af bjesk, rom og gin. Udover galleriets faste udstillere, vises der året rundt skiftende særudstillinger.


Vi ønsker at vise spændvidden indenfor dansk og international keramik, og at præsentere det ypperligste indenfor kunsthåndværk.

Dorte Visby har som keramiker en bred udstillingsaktivitet, og det er bl.a. erfaringer herfra, hun trækker på, når hun vælger udstillere til galleriet. Fælles for alle udstillere er, at de selv står for hele processen omkring værkerne, fra idé til udførelse. Der er derfor et klart fokus på håndværksmæssig kunnen og udtryk.


OM MÅRUPGÅRD

Du finder Galleri Visby, i sammenhæng med keramiker Dorte Visbys værksted, i den 200 år gamle lade på Mårupgård. På kanten af Lønstrup Klint, og med resterne af Mårup Kirke i baghaven, ligger gården - helt bogstaveligt - på grænsefladen mellem kunst- og kulturbyen Lønstrup, og det storslåede naturlandskab omkring Rubjerg Knude. Det faktum at kysten rykker sig, er en naturlig del af kulturen og naturen her på Vestkysten, og således også en naturlig del af Mårupgård og Galleri Visby. 


Mårupgård forventes at gå helt tilbage til Mårup Kirkes tid, 1200-tallet, men der er fundet spor af bopladser i området helt tilbage fra stenalderen. De nuværende bygninger har aner helt tilbage til 1600-tallet, og siden da har gården eksisteret i mange forskellige afskygninger, hvor bygningerne løbende er blevet renoveret eller skiftet ud. Stuehuset som det står idag er således fra 1872, laden fra 1810 og kostalden fra 1880.


Stormen Bodil  i 2013 efterlod svinestalden fra 1926 i ruiner. Dette blev startskuddet til gennemrenoveringen af den store, gamle lade, som lå ved siden af den ødelagte svinestald. Gennem hele processen er der gjort en dyd ud af at bevare bygningernes originale udtryk, og så mange materialer som muligt fra svinestalden er blevet genbrugt i renoveringen - murstenene herfra udgør idag således en stor del af galleriets gulv. Hestestalden er ligeledes nyrenoveret og bragt tilbage til original stand, og den har idag funktion som udstillingslokale for Galleri Visbys skiftende særudstillinger. De rustikke rammer giver masser af liv til værkerne og tilfører altid udstillingen en ekstra dimension.GALLERI VISBYS

PERSONALE