Galleri Visby
Efterårsudstilling 2023

EFTERÅRSUDSTILLING 2023

13. OKT. - 30. DEC. 2023

ASGER KRISTENSEN (KERAMIK)

INGA VESTERGAARD SØRENSEN (GRAFIK OG KERAMIK)

Udstillingsplakat - Galleri Visbys efterårsudstilling 2023
Keramiker Asger Kristensen - udstiller på Galleri Visbys efterårsudstilling 2023
Inga Vestergaard Sørensen - udstiller på Galleri Visbys efterårsudstilling 2023

Til den sidste særudstilling i dette år, er vi glade for igen at kunne byde velkommen til Inga Vestergaard Sørensen og Asger Kristensen.


Inga Vestergaard Sørensen og Asger Kristensen er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding i 1984. De har sammen etableret Studio Havlit, som i dag holder til på Østerbro i København. De har begge udstillet på en lang række museer og gallerier i Danmark og i udlandet og supplerer hinanden på smukkeste vis, som også her på årets efterårsudstilling.


Vi indbyder til fernisering på åbningsdagen, fredag den 13. oktober kl. 14 - 16, hvor I kan hilse på begge kunstnere og nyde et glas vin og en lille snack.


Udstillingen kan ses frem til den 30. december, og galleriet har åbent alle dage. I er også altid velkomne til at kontakte os på telefon eller mail, hvis I har spørgsmål eller købsønsker. På galleriets facebookside vil der omkring åbningsdagen blive oprettet albums med billeder af alle udstillingens værker med priser og mål. 

Klyder
DSC02673
beholder h 10,5 cm x
objekt 36 cm. x jpg

KERAMIK

ASGER KRISTENSEN

I Asger Kristensens kunstneriske univers er ler og glasur de primære materialer, som omsættes til beholdere og objekter. Naturoplevelser i skoven har de seneste år optaget ham. Især træernes forgreninger og barkens forskellige strukturer er en stor inspirationskilde.


I de indledende undersøgelser af form bruger Asger Kristensen skitsen som forlæg til at holde fast i en ide, som senere skal udføres i leret. Det er vigtigt at forberede leret til de projekter, han skal i gang med. Det kan være at tilsætte jernoxyd for at ændre farven på leret eller tilsætte chamotte for at gøre leret stærkere specielt til større værker.  I undersøgelsen af forskellige formkategorier understøtter metoderne eksperimentet, og de nye muligheder det bringer, påvirker arbejdet i ukendte retninger. De seneste værker er således beholdere udviklet i drejeteknik og derefter deformeret ved at kaste, slå, ridse og klemme i det bløde ler.


Glasurarbejdet spiller en vigtig rolle, for at finde frem til det rette udtryk.  Mange års glasureksperimenter og kombinationer danner grundlag for arbejdet og ofte skal der flere brændinger til, for at opnå et tilfredsstillende resultat. Men netop tiderne på brændingerne og gentagelserne sammen med lerets stille ustyrlighed, er de elementer i processen, som gør arbejdet interessant og nyt for Asger Kristensen: ” Ved at imødekomme det foranderlige element I leret og glasurens uforudsigelige natur har mit arbejde formet sig I to spor, som kontinuerligt påvirker og komplimenterer hinanden. I dette arbejde har jeg oplevet, hvorledes glasuren rummer flere muligheder for at træde over klassiske skel mellem form og overflade.”


På denne udstilling vises sammenstillinger af beholdere og vægobjekter, der er udført i forskellige teknikker: dreje, modellering og ekstrudering.


Asger Kristensens udviklingsarbejde er støttet af Statens Kunstfond.


www.asgerkristensen.com

GRAFIK OG KERAMIK

INGA VESTERGAARD SØRENSEN

Keramiker og grafiker Inga Vestergaard Sørensen tager afsæt i naturens mangfoldighed og især fuglene har hendes interesse. Iagttagelserne har stor betydning for de valg, hun foretager sig i værkerne enten i ler eller på papir. Skitserne er et springbræt og et arbejdsredskab til at gøre synsindtrykkene til hendes egne. I leret ligger drivkraften i at finde symbiosen mellem ler og glasur og balancen i lerets bæreevne. På papiret drejer det sig om at finde balancen mellem teknikker, motiver, farver og materialer, samt at finde samklang mellem trykfarve og det våde kobbertrykspapir. Fra ophold i Artists in Residences bl.a. i Tegneren Anne Gretes hus i Provence, Bovins Hus på Hirsholmene (Dansk Kunstnerråd), Malerhuset i Sønderho, Fanø, Ræveskiftet (Ole Haslunds Fond), Tranum Strandgård (Kunst- og Kulturcenter), henter Inga stor inspiration til sine arbejder. At færdes ukendte steder og mærke livet omkring sig har også stor betydning i Ingas univers.


På denne udstilling vises værker med følgende grafiske teknikker: akvatinte, collografi, fotogravure og xerolitografi, desuden vil man kunne se et par af Ingas keramiske værker.


www.ingavestergaardsorensen.com