Lønstrupbilleder 2020

LØNSTRUPBILLEDER

PETER VILHELM NIELSEN

Originalbilledet fra årets Lønstrupplakat 2020
Peter Vilhelm Nielsen afslører motivet fra Lønstrupplakaten 2020
Lønstrupplakaten 2020, motiv af Peter Vilhelm Nielsen
'Lønstrup I' af Peter Vilhelm Nielsen
'Rubjerg Knude Fyr, skitse III' af Peter Vilhelm Nielsen

Peter Vilhelm Nielsen har i foråret malet en række billeder i Nordjylland og Lønstrup. Det blev til en række akvareller, hvoraf en enkelt er udvalgt af Lønstrup Turistforening til at være motivet på årets Lønstrupplakat 2020.

Galleri Visby viser lige nu en udstilling bestående af det originale maleri fra plakaten, samt de øvrige billeder fra området. Det er billeder fra Lønstrup by, billeder fra omegnen omkring Mårup kirkegård og naturligvis billeder fra Rubjerg Knude Fyr, som jo inden for det sidste år er blevet berømt for sin “nye adresse”.


Nederst på siden kan du se alle malerierne fra udstillingen. Kig forbi galleriet eller send os en mail på gallerivisby@gmail.com, hvis du ønsker at købe et af billederne. Lønstrupplakaten 2020 og kort med plakatens motiv kan ligeledes købes i Galleri Visby.

 

PETER VILHELM NIELSEN

I lange perioder bor Peter Vilhelm Nielsen ved Jammerbugten og er gennem årene blevet fortrolig med naturen her på egnen. Hans billeder afspejler vestenvindens præg på naturen og den sandede jord, som også bidrager til det særlige lys over landsdelen. Ud over Galleri Visby i Lønstrup, hvor udvalgte billeder udstilles fast, har PVN udstillinger på Galleri Munken i Løkken, og flere gange har hans billeder været vist på Hirtshals Fyr samt Dronninglund Kunstcenter.

 

Peter Vilhelm Nielsen er en klassisk, teknisk dygtig akvarelmaler, der skildrer virkeligheden, som den ser ud. Hans billeder er for de fleste lette at gå til, fordi de ikke skal forstås men sanses. Enhver som kender den nordjyske natur, kan nikke genkendende til de forblæste træer i klitplantagen, skønheden og forfaldet i årets gang, som i en sitrende præcis streg nedfældes på lærredet.  Peter Vilhelm Nielsens billeder er hovedsageligt akvareller, men ses også kombineret med collage, hvor akvarellen blandes med andre medier som f.eks. papirstykker, afskårne fotos og akvarelstempler.

 

Peter Vilhelm Nielsens baggrund som billedkunstner dannes bl.a. af kurser på Aarhus Kunstakademi, Croquisskolen i København og Chelsea School of Art, London. Han har været medlem af bestyrelsen for Nordisk Akvarelselskab fra 1996 til 2003 samt medlem af bestyrelsen for Nordisk Akvarelmuseum fra 2005 til 2013. PVN har udført akvarel og collage til firmaet Go-Card, og sælger løbende til kunstforeninger og private. Han skriver om danske og internationale kunstnere i forskellige kunsttidsskrifter, og  har blandt andet givet artist talks på Aalborg Kunstpavillon, Hillerød Kunstforening, Aalborg Universitet, Nordisk Akvarelmuseum, Galleri Munken, Roskilde Kunstforening og Southeast University, School of Art i Kina.
12. JUN 2020

SOMMERUDSTILLING

Barry Stedman (keramik) + Lene Thomasen (tekstil)

3. AUG 2020

HØSTUDSTILLING

Bente Brosbøl (keramik)+ Finn Christensen (foto)

2. OKT 2020

EFTERÅRSUDSTILLING

Ulla Sonne (keramik)+ Poul Esting (billedkunst)

VIRKSOMHEDENS ANDRE SIDER

NYHEDSBREV

Har du lyst til at blive opdateret om vores særudstillinger, nye kunstnere og arrangementer? Så kan du tilmelde dig Galleri Visbys nyhedsbrev. Klik her for at finde tilmeldingsformularen.


KONTAKT

Tlf: +45 98 96 06 61

Mail: gallerivisby@gmail.com

Mårup Kirkevej 62, Lønstrup                        9800 Hjørring

CVR-nr.: 20021802

ÅBNINGSTIDER


kl. 11-17

Alle ugens dage


© Copyright. All Rights Reserved.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend