Galleri Visby
Høstudstilling 2022

HØSTUDSTILLING 2022

5. AUGUST - 9. OKTOBER 2022

NIELS HUANG (KERAMIK)

KARIN LYKKE GROTH (BILLEDKUNST)

Udstillingsplakat - Galleri Visby Høstudstilling 2022
Karin Lykke Groth
Karin Lykke Groth
Niels Huang

Til årets høstudstilling i Galleri Visby kan du opleve Karin Lykke Groths kunsttryk, akvareller samt debut med at dekorere keramik. Det udstilles i flot forening med Niels Huangs keramiske værker i den 200 år gamle hestestald på Mårupgård.


Karin Lykke Groth er en af vores faste udstillere i galleriet. I vinters opholdt Karin sig nogle uger på Slettingen Refugium ved Nørlev, hvor hun malede en række af de billeder, der vises på Høstudstillingen. Niels Huangs udstillede værker er fremstillet ved hjælp af en relativ ukendt teknik, extrudering, som han dog har anvendt i mere end 35 år.


Vi indbyder til fernisering kl. 14-16 på åbningsdagen, fredag d. 5. august. Vi serverer en forfriskning, og der vil være mulighed for at møde både Karin Lykke Groth og Niels Huang, som begge vil fortælle om deres kunst og teknikker.


Udstillingen vises frem til d. 9. oktober, og kan opleves i hele galleriets åbningstid – alle ugens dage kl. 10-17. Du finder Galleri Visby på Mårup Kirkevej 62 i Lønstrup.


Læs mere om de to kunstnere herunder:

BILLEDKUNST

KARIN LYKKE GROTH / VALLEKILDE

Galleri Visby Høstudstilling 2022 - billedkunstner Karin Lykke Groth

KARIN LYKKE GROTH henter primært sin inspiration fra naturen i Vendsyssel, Odsherred og på Samsø. Udstillingstemaet er “Pure Nature - and some wildness!”, hvor Karin har arbejdet med vinter- og forårsakvarelmotiver fra den smukke danske natur, kombineret med cyanotypi tryk af lokale vilde planter samt dekorering af keramikplatter med matchende motiver i sgraffito teknik.


Karin fascineres af vilde planter og vinterbær, havtorn, slåen og vilde æbler, dyre- og fugleliv, forblæste fyrretræer i modlys og den barske vinternatur i Vendsyssels indlandsklitter, som er gengivet i en række forskellige udtryksformer; akvarel, tusch, grafik og keramik.

 

Gennem samarbejde med keramiker Karen Trier fra Vallekilde har Karin fået opfyldt en længe næret drøm om at arbejde med dekorering af en 3-dimensionel form. Det er udfordrende og krævende for en billedkunstner, der er vant til at forholde sig til en plan flade! Karen har drejet et antal skåle med begitningsglasur på bestilling – og Karin har dekoreret skålene i den oldgamle sgraffitto teknik, hvor den negative tegning fremkommer i det rå ler ved at fjerne begitningen.


De udstillede værker er således frugten af flere arbejdsophold til fordybelse, dels på Slettingen Refugium i Nordjylland, i Nordby Bakker på Samsø samt inspiration hentet fra Odsherreds skønne natur med lange traveture og ekspeditioner på islandsk hesteryg.


Kunstnerens arbejdsproces med naturtema fortsættes i løbet af sommeren 2022, med legatophold på NES Artist Residency i Island i juni måned og kunstnerboligen ART56 i Hvide Sande i slutningen af juli 2022.


Der vil derfor med sikkerhed også være dugfriske værker fra disse arbejdsophold med på Høstudstillingen i Galleri Visby.


Karin Lykke Groth har gået på Kunstakademiet i København 1986-1994 og deltaget i kurser i moderne akvarelteknik på Gerlesborgskolan i Sverige 2005-2013. Hun har udstillet på flere censurerede udstillinger og  har siden 2011 også undervist i moderne akvarelteknik.


Se mere på Karins hjemmeside

KERAMIKER

NIELS HUANG / NYKØBING SJ.

Galleri Visby Høstudstilling 2022 - Keramiker Niels Huang

NIELS HUANGS  værker er fremstillet ved hjælp af en extruder, der består af et stålrør hvori han med et stempel, manuelt, presser ler ud gennem et formgivende ”mundstykke” med et tryk på op til 1½ ton.


Teknikken er relativ ukendt herhjemme, men Niels Huang  har benyttet den i mere end 35 år, og han har fremstillet mere end 100 forskellige mundstykker til den, da den inspirerer ham  til værker der næppe kan fremstilles på andre måder.


For nylig har han lavet en extruderet fortolkning af ”Solvognen” fra Bronzealderen, der blev fundet i 1902 i Trundholm Mose nær Huangs værksted. Han har desuden extruderet en fortolkning af konkyliers spiral former, samt lavet flere extruderede fortolkninger af Tsunami bølger, både som skulpturer og som æsker.


Niels Huang er født i Kina og uddannet i Danmark som elektroingeniør i 1970. Med egne ord er han ”halvstuderet keramiker” og blev færdig på Kolding Kunsthåndværkerskole i 1974. Han er medstifter af CLAY, Keramik Museum Danmark, som ligger i Middelfart og har udstillet på flere censurerede udstillinger.


Se mere på Niels' hjemmeside