Galleri Visby
Efterårsudstilling 2019

EFTERÅRSUDSTILLING 2019

11. OKT - 31. DEC 2019

LINDA HORN (BILLEDKUNST)

LOUISE SIDELMANN (KERAMIK)

NILS MØLLER (KERAMIK)

Galleri Visby særudstilling Efterårsudstilling 2019 udstillingsplakat
Galleri Visby særudstilling efterårsudstilling 2019 udstillingslokale
Galleri Visby efterårsudstilling 2019 Louise Sidelmann keramik
Galleri Visby efterårsudstilling 2019 Nils Møller keramik porcelæn
Galleri Visby efterårsudstilling 2019 Linda Horn billedkunst
Galleri Visby efterårsudstilling 2019 Louise Sidelmann keramik
Galleri Visby efterårsudstilling 2019 Linda Horn billedkunst
Galleri Visby efterårsudstilling 2019 udstillingslokale keramik maleri
Galleri Visby efterårsudstilling 2019 Nils Møller keramik porcelæn
Galleri Visby efterårsudstilling 2019 Louise Sidelmann keramik

D. 11. oktober er Galleri Visby klar med årets efterårsudstilling. I den forbindelse vil vi gerne invitere til fernisering på åbningsdagen kl. 14-16, hvor der vil være mulighed for at nyde et glas vin, hilse på kunstnerne og opleve udstillingen. Denne gang er der hele 3 kunstnere på programmet, som vi glæder os over at præsentere, nemlig keramiker Louise Sidelmann, billedkunstner Linda Horn og keramiker Nils Møller.

KERAMIK

LOUISE SIDELMANN

Keramiker Louise Sidelmann er en spændende ny kunstner, som arbejder med skulpturelle værker sammensat af tynde tråde i porcelænsler - som tegnede skitser ”oversat” til ler. Temaet er ofte grænselandet mellem skitse og værk, at udforske essensen af materialet. Med et lille regelsæt og en særlig form for systematik undersøger hun simple arbejdsmetoder og et let aflæseligt formsprog, og arbejder med sin personlige fortolkning af det enkle. Arkitektur og ornamentik er en inspirationskilde – i abstrakt form eller en rytme på en flade. Louise arbejder med sine værker som musikalske kompositioner – præcis som en komponist aktivt bruger pauserne i et musikstykke til at skabe dynamik, bruger Louise Sidelmann ligeledes ’pauserne’ eller mellemrummene i lermønstret. I marts kan Louises værker opleves på den kuraterede udstilling ’Tendenser 2020’ i Moss, Norge, hvor hun er udvalgt til at deltage.

 

BILLEDKUNST

LINDA HORN

Billedkunstner Linda Horn arbejder med kontrasten mellem menneske og natur, og forsøger at integrere portrætformen med mere abstrakte former, inspireret af de strukturer og bevægelser, der findes i naturen.  Hun finder frem til parallellerne fra det menneskelige ansigt til naturen, der hvor begge kan opleves som en metafor for livets transformationer. Det centrale i Linda Horns kunst er alle nuancerne i både de fysiske fremtoninger ( - ansigtets markeringer, furerne i markerne) såvel som de psykologiske landskaber. Her undersøger hun hele spektret fra mørke til lys, fra destruktive til livgivende elementer, fra det jordiske til det transcendente. Ved at kombinere skitser med en mere ekspressiv og abstrakt tilgang til maleriet, lader Linda Horn portrættet komme til syne. Hun arbejder med relationen mellem det figurative og det abstrakte, relationen mellem maleri og tegning og interaktionen mellem de grundigt gennemarbejdede partier og de mere umiddelbare og frie ekspressioner.

KERAMIK

NILS MØLLER

Manden bag Sæby Porcelæn, keramiker Nils Møller, kan også findes som én af Galleri Visbys faste udstillere, men for første gang har vi nu mulighed for at præsentere ham på en særudstilling. Nils Møller arbejder med støbte værker i et oftest stramt geometrisk formsprog, som altid står knivskarpt. Han står selv for alle dele af arbejdsprocessen, hvilket er vigtigt for ham – han designer, tegner skitser, skaber model og støbeform i gips, som han herefter hælder flydende porcelænsler ned i. Denne teknik stammer fra Kina, og kendes herhjemme især fra den Kongelige Porcelænsfabrik. I denne omgang har Nils været i gang med at støbe nye værker i store formater til udstillingen.