Galleri Visby
Høstudstilling 2024

HØSTUDSTILLING  2024

9. AUGUST - 6. OKTOBER 2024

NIEK HOOGLAND (KERAMIK)

PIM VAN HUISSELING (COLLAGE)

Høstudstilling 2024 - Niek Hoogland lertøjsværk
Høstudstilling 2024. Collage af Pim Van Huisseling
Udstillingsplakat - Høstudstilling 2024.

Denne sensommer byder særudstillingen på værker af hollandske Niek Hoogland og Pim Van Huisseling. Det er tredje gang de sammen udstiller hos Galleri Visby, hvor sidste udstilling var i 2017, og vi glæder os meget til at byde dem velkommen igen. Parret er her begge til ferniseringen og vil fortælle tankerne om deres værker. 

Parret har tidligere begge arbejdet med leret, men de senere år har Pim fordybet sig i arbejdet med papiret og skabt udtryk med collager. Udstillingen er skabt i samspillet mellem papiret og leret. 


Til ferniseringen den 9. august byder vi naturligvis på et glas vin og en lille snack. Udstillingen kan ses i galleriet frem til den 6. oktober.

På galleriets facebookside vil der i forbindelse med udstillingen blive oprettet albums med billeder af alle værker med priser og mål. 

KERAMIK

NIEK HOOGLAND/ HOLLAND

Høstudstilling 2024. Niek Hoogland arbejder i sit værksted.

Leret har været en del af hele Nieks liv. Han er opvokset i den hollandske by Tegelen, hvis omdrejningspunkt var produktion af ler. Byens fokus medførte at Niek allerede tidligt stiftede bekendt-skab med leret og produktion af lertøj og keramik. Alligevel var det først i 1980'erne at han uddannede sig indenfor keramikken og begyndte at arbejde professionelt med leret. Byens traditioner og kultur har han taget med i sit virke, og han er særligt optaget af og anerkendt for sit arbejde med dekoration og begitningsteknikker. Han underviser, udstiller og arbejder over hele verden. Senest i 2023 som inviteret kunstner på et ophold på Leach Pottery Museum i Cornwall, UK. 


På denne udstilling medbringer han værker, som er inspireret af de traditionelle lertøjsteknikker, hvor udgangspunktet er rødler med håndmalede begitningsdekorationer. 


COLLAGE

PIM VAN HUISSELING / HOLLAND

Høstudstilling 2024. Pim Van Husseling arbejder i sit værksted.

Pim er et skabende væsen, som uanset hvilket medie hun udtrykker sig gennem formår at skabe udtryksfulde værker. Efter et helt liv med keramikken har Pim de senere år bevæget sig til motiver i papir. Collagen er hendes udtryksform, og de skabes med billeder, som hun har samlet eller taget. Hun er optaget af motivernes samspil og papirernes forskellige kvaliteter og tykkelser, som tilsammen udgør værket. Hun arbejder intuitivt og et værk kan opstå på baggrund af et enkelt billede, som også ofte kickstarter en serie. 


I Pims arbejder blandes historiske billeder med moderne og i spændingsfeltet opstår collagens fortælling. 


I 1991 åbnede Pim og Niek eget værksted, siden flyttede de hele familien til Steyl-Venlo, Holland, hvor de siden har arbejdet fra sammen. Niek står desuden bag bloggen The Potted World, hvor han deler refleksioner om sit arbejde.