Ann-Charlotte Ohlsson
Galleri Visby kunstner - Ann Charlotte Ohlsson - keramik

Ann-Charlotte Ohlsson

For keramiker Ann-Charlotte Ohlsson er naturen en diffus inspirationskilde. Hun arbejder med objekter som minder om noget genkendeligt, uden dog at efterligne det. En form eller en overflade fra fx en frøkapsel, en blomster eller en ting fra havet kan være udgangspunktet, men transformeres måske til noget helt andet i Ann-Charlottes hænder og bliver hendes egne.


Ann-Charlotte Ohlsson håndmodellerer alle sine værker ved hjælp af plade- eller pølseteknik. Hendes fokus er oftest på form og overflade snarere end funktion. Hun skaber formen, og opbygger herefter dens særlige struktur ved at dække overfladen helt eller delvist med f.eks. pigge, pels eller lameller. Ann-Charlotte Ohlsson arbejder med mange gentagelser og langsomt arbejdstempo. Hendes ledestjerne er et kinesisk ordsprog, som siger: Vær ikke bange for at færdes omkring i nedsat tempo, men vær bang for at stå stille.


Alle Ann-Charlotte Ohlssons emner brændes i en brændefyret tokammerovn. Det første kammer er til forglødning og glasurbrænding, det andet kammer til saltglasering.


Ann-Charlotte Ohlsson kommer fra Sverige, men har siden 2004 boet og arbejdet på Bornholm, hvor hun også er uddannet fra Glas & Keramikskolen i 2000. I dag er hun en del af arbejdsfællesskabet Cassius Clay, som hun har dannet sammen med flere af sine gamle klassekammerater. Cassius Clay har værksted og galleri 5 km nord for Rønne.

 

 

Udvalgte værker

KOMMENDE

SÆRUDSTILLINGER

VIRKSOMHEDENS ANDRE SIDER

26. MAR 2021

FORÅRSUDSTILLING

Hans og Birgitte Börjeson (keramik)

Steen Quistgaard (billedkunst)

2. AUG 2021

HØSTUDSTILLING

Mette Maya Gregersen (keramik)

Ben Woodhams (billedkunst)

21. MAJ 2021

SOMMERUDSTILLING

Helle Bovbjerg (keramik)

Mogens Nielsen (billedkunst)

NYHEDSBREV

Har du lyst til at blive opdateret om vores særudstillinger, nye kunstnere og arrangementer? Så kan du tilmelde dig Galleri Visbys nyhedsbrev. Klik her for at finde tilmeldingsformularen.


KONTAKT

Tlf: +45 98 96 06 61

Mail: gallerivisby@gmail.com

Mårup Kirkevej 62, Lønstrup                        9800 Hjørring

CVR-nr.: 20021802

ÅBNINGSTIDER


Hverdage kl. 11-16

Weekender kl. 11-17


© Copyright. All Rights Reserved.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend