Galleri Visby
Pia Brix-Thomsen
Galleri Visby kunstner - Mogens Nielsen - billedkunst

Pia Brix-Thomsen


Pia er uddannet på det Fynske Kunstakademi og medlem af Billedkunstnernes forbund BKF.  Pia har de sidste 30 år markeret sig stærkt på kunstscenen med sine energifyldte og farvemættede abstrakte værker. Især bemærker man i hendes værker passionen og talentet for at arbejde med lys og dybde. Hendes værker er på engang rolige og afbalancerede og dog sanser man samtidig et kraftfuldt temperament.


Hun har, siden hun færdiggjorde sin uddannelse i 1993, udstillet i utallige sammenhænge i Danmark og i udlandet.

Primært i gallerier i Chicago og i Oslo.

 

Pia har udover sit skabende arbejde også flittigt undervist og vejledt i kreative processer de sidste 30 år.

 


Akvarel


Pia har altid arbejdet med akvarel. Hun har på sine mange studierejser medbragt akvarelfarver og lavet akvarelrejsebøger med skitser af naturen i området. Men det er først for 10 år siden hun for alvor begyndte at dykke ned i akvarellens tekniske disciplin. Siden er hun vist, som man siger, ”blevet bidt” af at arbejde med akvarel. Det er desuden tydeligt, at der er et stærkt slægtskab mellem hendes akvareller og den teknik hun bruger i sine akrylmalerier for at frembringe lys.


Hun siger selv om det at arbejde med akvarel; ”Det, der fascinerer mig mest ved at arbejde med akvarel, er, når samspillet mellem det hvide papir, farvepigmenter og vand lykkes og der i dette møde opstår det mest fantastiske lys. Det kræver en nærmest zenagtige tilstand at facilitere dette samspil, ellers lykkes det ikke.


Se mere på: pia-brix.dk 


 Nedenfor kan du se et udvalg af de billeder, som du kan se i Galleri Visby. Kig indenfor i galleriet for at se alle billederne. 

Udvalg af værker