Galleri Visby
Peter Vilhelm Nielsen
Galleri Visby kunstner - Peter Vilhelm Nielsen - billedkunst - maleri - akvarel - collage
Afsløring af Lønstrupplakaten 2020 v. Peter Vilhelm Nielsen
Lønstrupplakaten 2020 - motiv af Peter Vilhelm Nielsen
Original akvarel af Peter Vilhelm Nielsen - motiv til Lønstrupplakaten

Peter Vilhelm Nielsen

Peter Vilhelm Nielsen er en klassisk, teknisk dygtig akvarelmaler, der skildrer virkeligheden, som den ser ud. Hans billeder er for de fleste lette at gå til, fordi de ikke skal forstås men sanses. Enhver som kender den nordjyske natur, kan nikke genkendende til de forblæste træer i klitplantagen, skønheden og forfaldet i årets gang, som i en sitrende præcis streg nedfældes på lærredet.  Peter Vilhelm Nielsens billeder er hovedsageligt akvareller, men ses også kombineret med collage, hvor akvarellen blandes med andre medier som f.eks. papirstykker, afskårne fotos og akvarelstempler.

 

Peter Vilhelm Nielsens baggrund som billedkunstner dannes bl.a. af kurser på Aarhus Kunstakademi, Croquisskolen i København og Chelsea School of Art, London. Han har været medlem af bestyrelsen for Nordisk Akvarelselskab fra 1996 til 2003 samt medlem af bestyrelsen for Nordisk Akvarelmuseum fra 2005 til 2013. PVN har udført akvarel og collage til firmaet Go-Card, og sælger løbende til kunstforeninger og private. Han skriver om danske og internationale kunstnere i forskellige kunsttidsskrifter, og  har blandt andet givet artist talks på Aalborg Kunstpavillon, Hillerød Kunstforening, Aalborg Universitet, Nordisk Akvarelmuseum, Galleri Munken, Roskilde Kunstforening og Southeast University, School of Art i Kina.


I foråret 2020 malede Peter Vilhelm Nielsen en række billeder i Nordjylland og Lønstrup. Det blev til en række akvareller, hvoraf en enkelt blev udvalgt af Lønstrup Turistforening til at være motivet på årets Lønstrupplakat.

Galleri Visby viste i den forbindelse en udstilling bestående af det originale maleri fra plakaten, samt de øvrige billeder fra området. Det var billeder fra Lønstrup by, billeder fra omegnen omkring Mårup kirkegård og naturligvis billeder fra Rubjerg Knude Fyr, som jo inden for det sidste år er blevet berømt for sin “nye adresse”.

 


 

Værker