Galleri Visby
Elsebeth Sommer
Galleri Visby kunstner - Elsebeth Sommer - billedkunst

ELSEBETH SOMMER


Jeg er optaget af menneskers påvirkning af kloden og af tidens klimaudfordringer. Vi mennesker lægger ofte stor vægt på “min individuelle historie”. Der er en tendens til at se verden ud fra et personligt perspektiv. Et andet perspektiv er, at vi hænger sammen. Ubalancen i klimaet har for eksempel den konsekvens, at den berører alt levende - også dem, der ikke forurener.

 

​I mange af malerierne har jeg anvendt silketryk og træsnit, som er ældgamle teknikker inden for faget. I silketryk starter jeg for eksempel med et foto af et træ fra naturen. Billedet bearbejder jeg i mange lag, inden det bliver til et færdigt tryk på lærredet. Gennem den proces får jeg mulighed for at gengive og vinkle virkeligheden på forskellige måder, for eksempel som prikker eller pixels i billedet. Derved kan form skildres flydende og malerisk på en anden måde end et fotografi, som jo er et øjebliksbillede. 

 

Jeg vælger materialer med sanserne, det styrker dialogen mellem maleriet, naturen og maleren. Somme tider anvender jeg kobber, guld, sølv og sand som bund for de forskellige tryk, som er laktryk, træsnit og silketryk.


Du kan læse mere om Elsebeth Sommer på www.elsebethsommer.com

Udvalgte værker