Efterårsudstilling 2020

EFTERÅRSUDSTILLING

2. OKT - 31. DEC 2020

Galleri Visby Efterårsudstilling 2020 udstillingsplakat
Poul Esting portræt af Poul Winther
keramiker Ulla Sonne - Galleri Visby Efterårsudstilling 2020

Dybhavskeramik og malerier med musik

 

Ved årets Efterårsudstilling i Galleri Visby kan du opleve Poul Estings malerier i flot forening med Ulla Sonnes keramik i den gamle hestestald på Mårupgård.

Fælles for de to kunstnere er deres evne til at skabe en direkte forbindelse mellem inspirationskilde og værk i en form for osmotisk proces, som er en fornøjelse at være vidne til.


Kom og få syn for sagen, når vi indbyder til fernisering på åbningsdagen, d. 2. oktober kl. 14-16. Vi serverer en forfriskning, og der vil være mulighed for at opleve udstillingen og hilse på begge kunstnere.


Udstillingen vises frem til d. 31. december, og kan opleves i hele galleriets åbningstid – alle ugens dage kl. 11-17. Vi tager selvfølgelig fortsat vores forholdsregler omkring Covid-19, og sørger for at vi ikke bliver for mange ad gangen i udstillingslokalet.


Læs mere om de to kunstnere herunder:

BILLEDKUNST

POUL ESTING

Poul Estings stil er som en god solo; Spontan, uden tilstræbt æstetik, med en bevægelsesfrihed som er fuldstændigt betinget af et teknisk solidt fundament. Og der er masser af musik i Estings malerier. Med klassisk musik eller jazz spillende i atelieret fra morgen til fyraften, maler Esting sig igennem Arvo Pärt og Charlie Parker.

Man kommer uvilkårligt til at tænke på begrebet synæstesi eller samsansning – en betegnelse brugt indenfor psykologien om sammenblanding af forskellige typer sanseindtryk, som fx kommer til udtryk i evnen til at kunne se en lyd. Poul Esting maler lyden, og han gør det med atypisk lethed. Partituret er byttet ud med et lærred, og ligesom i et rigtigt godt stykke musik, kommer han hele vejen rundt i det dynamiske spektrum. Der bemales med adagio og forzando, glissando og staccato, scherzando, agitato og leggiero.

Med udgangspunkt i en collageagtig billedopbygning, kombinerer Esting teknikker og stil i et behersket kaos - en blanding af spontane, ekspressive penselstrøg og velovervejede motiver. Farver der spænder fra sarthed til dynamisk styrke. Kantede grafiske kroppe, Bløde naturalistiske ansigter med blyant, der svæver rundt i abstrakte, impulsive landskaber af oliekridt, akvarel, tusch og akryl.

Der er mange lag, ikke kun teknisk, men også bevidsthedsmæssigt. Poul Estings billedunivers er som en kaotisk drømmeverden af figurer og tegn, der i sekvenser både tager os gennem menneskets udfoldelser og menneskehedens historie i en sitrende strøm. Helleristninger, latinske inskriptioner, fabeldyr og tegneseriefigurer, parafraser over store kunstnere og musikere, finkultur og reklameslogans. Der er en puls i Estings billeder, som rammer lige i solar plexus.

KERAMIK

ULLA SONNE

Keramiker Ulla Sonne har arbejdet med formgivning og ler hele sit voksne liv - altid optaget af udtryk, brugsværdi og fortælling. I mange år arbejdede hun hovedsageligt med design af brugsting, men langsomt begyndte hun at mærke behovet for at fabulere over de oplevelser, hun fik, når hun opholdt sig i zonen mellem land og vand. Med årene har gopler, rokkeæg og konkylier gradvist trængt sig på i Ulla Sonnes keramiske sprog, og i dag tager hendes formverden næsten udelukkende afsæt i den maritime biologi.

Fra sit hjem ved havet oplever Ulla Sonne, hvordan tingene kommer og kræver at hun forholder sig til dem, undersøger dem og formidler dem. Når hun opsøger verden under havets overflade på dykkerture rundt omkring i verden, i Oman, Ægypten, på Maldiverne, møder hun strukturer som er både frastødende og tiltalende på samme tid - stikkende søpindsvin, konkave argonauter og svajende søanemoner - og det modsætningsforhold skaber drivkraft i Sonnes arbejde, og udfordrer os som beskuere.

Ulla Sonne skaber sine værker i porcelæn. Det tynde, transparente og samtidigt stærke materiale tager imod de brutale strømme af varme og aske i brændefyrede ovne og lader sig påvirke under presset – på samme måde som skaller og koraller under havoverfladen påvirkes af havstrømmenes aflejringer. Resultatet er værker, der emmer af den dragende rigdom, som udfolder sig på de hemmelighedsfulde dybder - og man bliver fanget ind af en overflade/struktur, en form, et farveforløb, med samme forundring som et barn, der besøger et akvarium.

KOMMENDE

UDSTILLINGER

2. OKT 2020

EFTERÅRSUDSTILLING

Poul Esting (billedkunst) + Ulla Sonne (keramik)

VIRKSOMHEDENS ANDRE SIDER

NYHEDSBREV

Har du lyst til at blive opdateret om vores særudstillinger, nye kunstnere og arrangementer? Så kan du tilmelde dig Galleri Visbys nyhedsbrev. Klik her for at finde tilmeldingsformularen.


KONTAKT

Tlf: +45 98 96 06 61

Mail: gallerivisby@gmail.com

Mårup Kirkevej 62, Lønstrup                        9800 Hjørring

CVR-nr.: 20021802

ÅBNINGSTIDER


kl. 11-17

Alle ugens dage


© Copyright. All Rights Reserved.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend