Galleri Visby
Forårsudstilling 2022

FORÅRSUDSTILLING 2022

25. MARTS - 15. MAJ 2022

OLE KRONGAARD (KERAMIK)

ELSEBETH SOMMER (BILLEDKUNST)

MICHAEL WEST (KNIVMAGER)

Udstillingsplakat - Galleri Visby Forårsudstilling 2022
Elsebeth Sommer
Ole Krongaard
Michael West

Så er foråret kommet og det betyder, at vi på Galleri Visby snart er klar til at invitere jer indenfor til dette års forårsudstilling, som byder på ikke mindre end tre spændende kunstnere i skøn forening i udstillingslokalet i den gamle hestestald. De tre kunstnere er billedkunstner Elsebeth Sommer, keramiker Ole Krongaard og knivmager Michael West - en nyhed vi længe har glædet os til at præsentere jer for. 

 

De tre kunstnere henter alle inspiration i naturen men på forskellig vis. Mange af Elsebeths motiver er hentet fra naturen og er en fortolkning af vi menneskers påvirkning af kloden, i Oles værker møder hans geometriske former naturens organiske former og Michael bruger udelukkende naturmaterialer i sine knives skæfte og skeder. 


Vi åbner udstillingen fredag den 25. marts kl. 14, hvor de tre kunstnere vil være til stede og klar til at fortælle om deres værker, materialer og inspirationskilder. Vi skænker selvfølgelig et glas vin op til de besøgende. 

 

Udstillingen kan ses til og med den 15. maj i galleriets åbningstid kl. 10-17 hver dag. På galleriets facebookside vil der i forbindelse med udstillingen være albums med billeder af alle værker med priser.


I er naturligvis også altid velkomne til at kontakte os på telefon eller mail, hvis I har spørgsmål eller købsønsker. 


I kan læse mere om de tre kunstnere herunder:

BILLEDKUNST

ELSEBETH SOMMER / MIDTJYLLAND

Galleri Visby Forårsudstilling 2022 - billedkunstner Elsebeth Sommer

Elsebeth er optaget af menneskers påvirkning af kloden og af tidens klimaudfordringer: “Vi mennesker lægger ofte stor vægt på ‘min individuelle historie’. Der er en tendens til at se verden ud fra et personligt perspektiv. Et andet perspektiv er, at vi hænger sammen. Ubalancen i klimaet har for eksempel den konsekvens, at den berører alt levende - også dem, der ikke forurener”, mener Elsebeth.  

 

I mange af malerierne har Elsebeth anvendt silketryk og træsnit, som er ældgamle teknikker inden for faget. I silketryk starter hun f.eks. med et foto af et træ fra naturen. Billedet bearbejder hun i mange lag, inden det bliver til et færdigt tryk på lærredet. Gennem den proces får Elsebeth mulighed for at gengive og vinkle virkeligheden på forskellige måder, som eksempelvis prikker eller pixels i billedet. Derved kan form skildres flydende og malerisk på en anden måde end et fotografi, som jo er et øjebliksbillede. 

 

Elsebeth vælger hendes materialer med sanserne. Det styrker dialogen mellem maleriet, naturen og hende. Somme tider anvender hun kobber, guld, sølv og sand som bund for de forskellige tryk, som er laktryk, træsnit og silketryk.


Se mere på Elsebeths hjemmeside

KERAMIKER

OLE KRONGAARD / DRONNINGLUND

Galleri Visby Forårsudstilling 2022 - Billedkunstner Ole Krongaard

Oles interessefelt er området mellem brugskunst og skulptur. Hans værker er alle unika og håndmodellerede. Karakteristisk for en del af værkerne er kombinationen af maskulin massivitet og feminine linjer, eller sagt mere prosaisk, geometriske former og deres møde med naturens organiske former.


I mange år har Ole bygget keramikken med hulrum, altså modelleret to vægge op og derefter lukket hulrummet, således hans keramiske arbejde kan bevæge sig glidende fra tykt til tyndt. Ole skitserer en del og dukker en ny form op, om den er rund, kantet, stablet eller 2D flad, afprøves den i en række variationer i mindre eller større serier. 


Til denne udstilling, som er Oles første i Danmark i 20 år (han boede og udstillede i Norge fra 2003–2021), satser han på at have de første 3 værker med fra hans nyeste serie, som han har døbt: DOT. Desuden medbringer Ole stentøjsarbejder brændt i den store træ-fyret Anagama ovn i Larvik.


Se mere på Oles facebookside


KNIVMAGER

MICHAEL WEST / HOBRO

Galleri Visby Forårsudstilling 2022 - Knivmager Michael West

Michael er en markant og internationalt anerkendt dansk knivmager, kendt for sit moderne tidløse nordiske design. Knivene fra hans hånd er unikke - næsten organiske i deres form, med meget gennemførte linjer. Knivene er et stykke unikt kunsthåndværk, der kombinerer glæden ved sublimt håndværk med funktionalitet og æstetisk finesse. Klingerne slibes af højteknologisk pulverstål, som har en ekstrem finkornet og ren struktur. Stålet kombinerer hårdhed og slidstyrke med fleksibilitet og sejhed på overlegen vis, og overgår dermed de fleste andre ståltyper. 


Til skæfte og skede anvendes kun eksklusive naturmaterialer, der fuldender glæden ved det excellente håndværk. Bliv ikke forbavset over at se stød- og kindtænder fra mammut, halvædelsten og fossiler, såvel som eksotiske træsorter og forskellige ædelmetaller, ofte i overbevisende kombinationer. Det mangeårige arbejde med at raffinere det enkle og æstetiske udtryk i knivene har ført til international anerkendelse, og Michael har ved både danske og internationale knivshows modtaget en række præmier og priser for sit arbejde. 


Som den første skandinav nogensinde, har Michael fået en kniv på forsiden af ”bibelen” for knive, Blade Magazine's årsskrift, ”Knives 2019”. Senest har Michael føjet en ny linje af køkkenknive - ”Cutting Edge” til sit repertoire. Nyd knivene fra Westknives - Design on the Edge.


Se mere på www.westknives.com